مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با تأکید بر اینکه شورای فرهنگ عمومی استان باید پیشگام در بازشناسی جایگاه علما شود، گفت: پرداختن به گنجینه های معنوی گیلان در اولویت است.
رضا ثقتی در دیدار با امام جمعه انزلی با اشاره به برگزاری مراسم بزرگداشت آیت الله خائفی، اظهار کرد: شورای فرهنگ عمومی گیلان باید در بازشناسی جایگاه علمای برجسته استان پیشگام باشد.
وی با تأکید بر لزوم برجسته سازی شخصیت آیت الله خائفی، افزود: پرداختن به گنجینههای معنوی استان گیلان به یکی از اولویتهای شورای فرهنگ عمومی تبدیل میشود.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با بیان اینکه مراسم بزرگداشت آیت الله خائفی ذیل شورای فرهنگ عمومی گیلان و به میزبانی شهرستان انزلی برگزار میشود، گفت: تلاش داریم این مراسم تیر ماه امسال و بین عید سعید قربان و عید سعید غدیر خم برگزار شود.
وی با اشاره به اینکه نخستین گام برای این مراسم انتشار فراخوان ارسال مقاله با موضوع آیت الله خائفی در فروردین ماه امسال است، تصریح کرد: ساخت فیلم مستند، چاپ کتاب، منتخب عکس، ساخت سردیس و نام گذاری خیابان به عنوان برنامههای جنبی این مراسم پیش بینی شده است.
ثقتی در ادامه با بیان اینکه پیشنهاد شده شهرداری انزلی از خانه آیت الله خائفی بهره برداری و در راستای ثبت معنوی آن اقدام کند، افزود: برای برگزاری هر چه بهتر و در خور شأن آیت الله خائفی نیازمند مشارکت همه دستگاهها هستیم.
وی با اشاره به جایگاه و نقش مهم روحانیت و علما در عرصهها مختلف به ویژه در به ثمر نشستن انقلاب اسلامی، گفت: امروز دشمن به دنبال ایجاد فاصله میان مردم و روحانیت است و از همه ابزارها برای رسیدن به این هدف خود استفاده میکند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با بیان اینکه این استان خاستگاه و زادگاه علمای بزرگی همانند آیت الله بهجت، آیت الله رودباری، و آیت الله خائفی ها است، ادامه داد: بزرگداشت مقام علما وظیفه همه به ویژه دستگاههای فرهنگی بوده و در این مسیر باید از همه ابزارها استفاده شود.
امام جمعه انزلی نیز در این دیدار با اشاره به جایگاه علما و روحانیون، اظهار کرد: شهرستان انزلی عالم اندیشمندی به نام آیت الله خائفی دارد که تاکنون کمتر از وی شنیده شده است.
حجت الاسلام سید جواد شمس الدین با تأکید بر لزوم پاسداشت مقام علمایی همانند آیت الله خائفی، گفت: علما و اندیشمندان تا زمانی که در قید حیات هستند باید قدر آنها را دانست.
زندگینامه آیت الله خائفی
آیت الله عبدالله خائفی در سال ۱۳۰۹ در بندر انزلی در میان خانوادهای متدین متولد شد تحصیلات ابتدایی خود را در انزلی گذراند و سپس به حوزه علمیه رشت رفت. آیتالله خائفی دروس ادبیات و بخشی از معالم را در آن حوزه علمی به پایان برد و سپس عازم شهر مقدس قم شد تا از محضر استادان و فرهیختگان آن دیار بهره مند شود. او در قم دروس سطح را به پایان برد و سپس به درس خارج استادان مشهور آن زمان از جمله آیت الله العظمی بروجردی (ره) و آیت الله العظمی امام خمینی (ره) راه یافت.
وی با هجرت امام (ره) به ترکیه در آذر ۱۳۴۳ به حوزه علمیه نجف رفت پس از آن سالها در آن حوزه شریف و در کنار بارگاه ملکوتی امام علی (ع) زندگی کرد و در آذر سال ۱۳۷۰ به ایران اسلامی بازگشت.
فعالیتهای سیاسی
آیت الله خائفی پس از حضور در نهضت مقدس شهید نواب صفوی سالها در خدمت پیر مراد خویش امام خمینی (ره) بود. او در قم و نجف همواره مطیع امام (ره) بود و نهضت مقدس او را تأیید میکرد. از جمله فعالیتهای سیاسی او میتوان به شرکت داشتن در انتفاضه مردم عراق پس از حمله آمریکا به آن کشور اشاره کرد، در این انتفاضه که بیشتر مردم عراق در آن شرکت داشتند، ماهیت پلید رژیم صدام فاش شد، به گونهای که بسیاری از مردم عراق در شهرهای مقدسی چون نجف اشرف به خاک و خون کشیده شدند. در مقطع جنگ تحمیلی نیز او در شهر مقدس نجف بسیاری از جوانان متدین عراقی را که با فشار رژیم بعثی راهی جنگ میشدند مخفی کرده و یا به خودداری از تیراندازی به سوی نیروهای ایرانی فرا میخواند.
آیت الله خائفی پس از بازگشت از عراق در قم ساکن است و هم اکنون ضمن اینکه از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم است، به تدریس خارج فقه و تربیت طلاب مستعد و فاضل اشتغال دارد.